Daarom ben ik graag ambassadeur voor de stichting

Toen ik Mik van der Bor voor het eerst ontmoette viel zij mij op omdat ze zo goed wist wat zij wilde en dat ze zelf zo gedreven was. Het was op een gala avond waar prijzen werden uitgereikt ( met HKH Prinses Margriet) voor diverse landelijke vrijwilligersprojecten van groot tot klein. Het project “ Kom In Mijn Tuin” won weliswaar niet de eerste prijs maar ik raakte met Mik in gesprek over de mogelijkheden die zij zou kunnen benutten om meerdere partijen bij haar droom te betrekken. Later merkte ik met veel respect hoe snel en succesvol ze dat ter hand zou nemen. “Kom In Mijn Tuin” brengt voor veel mensen gezelligheid, gezamenlijkheid en ook een soort rust. Het geeft rust om bezig te zijn met aarde, met dingen die groeien als je er goed voor zorgt, met dingen die een eigen levenscyclus hebben die altijd doorgaat. Het is ook een mooi voorbeeld van een publiek private samenwerking en van vrijwillige inzet in de wijk, allemaal precies in de trend van onze samenleving. Hier hebben veel mensen iets aan en hier doen mensen wat mee het is ook nog eens gezond en lieflijk. Daarom ben ik graag ambassadeur voor de stichting.

- Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

 

Daarom ben ik fan ben van de generatietuin

Wat mij betreft combineert de generatietuin een heleboel belangrijke zaken met elkaar. Bewustwording over hetgeen je eet en bewustwording over de natuur; maatschappelijke participatie omdat meerdere generaties meedoen en actief met elkaar in gesprek zijn, en last but not least het project laat zien dat voedsel dichtbij huis kan worden gerealiseerd. Vanuit de gemeente hebben we dan ook geen moment getwijfeld om dit mooie project te ondersteunen. Meerdere doelstellingen zoals duurzaamheid, participatie en volksgezondheid krijgen daarbij invulling. Om nog maar te zwijgen van de impuls die het vrijwilligerswerk krijgt. Nu al hebben verschillende mensen zich aangemeld. Dat is pure winst, maar ook pure noodzaak. Immers, een project als dit kan niet zonder vrijwilligers. Ik hoop oprecht dat alle doelstellingen met het project worden bereikt en dat het een groot succes wordt.

- Jur Botter, voormalig wethouder Volksgezondheid, Duurzaamheid, Wmo en Jeugd

 

 Daarom ondersteun ik het initiatief van de Stichting Kom In Mijn Tuin

Sinds enige jaren zijn in Heemstede de kindertuinen actief. Een project dat laat zien dat kinderen het leuk en interessant vinden om meer te leren over waar ons voedsel vandaan komt. Dat de ambitie daaruit ontstond om meer te doen met de kindertuinen en ook om dit te combineren met generatietuinen kan dan eigenlijk niet verbazen. Door bewezen succes en inzet van de vrijwilligers was er direct vertrouwen in de plannen bij het gemeentebestuur van Heemstede. Gelukkig toeval was dat de gronden van de voormalige gemeentelijke kwekerij, gelegen tussen Groenendaalse bos en de bollenvelden van de Kadijk, juist vrij kwamen voor een nieuwe bestemming. Met de kinder-/generatietuinen ontstaat er voor de inwoners van Heemstede en de regio een leuke plek om te genieten van natuur en landbouw op een hele mooie plek die daar zeer geschikt voor is. De stichting Kom In Mijn Tuin is een prachtig initiatief van gedreven en kundige vrijwilligers dat het gemeentebestuur van harte ondersteunt. En ik persoonlijk ook.

- Pieter van de Stadt, voormalig wethouder Sociale Zaken en Ruimtelijke Ordening

CONTACT

Stichting Kom In Mijn Tuin

Mik van der Bor

tel: 023-5282651

E-mail adres: info@kominmijntuin.com

 

 

onze Algemene
voorwaarden

bestuur

Wim Grimme, voorzitter

Harry van Zon, 2de , voorztter

Mik van der Bor-Schreuder, 1ste secretaris

Elma Pennekamp, 2de secretaris

Robbert-Jan de Bruijne, penningmeester

Monique Rusman, bestuurslid (PR)

 

 

­